Αλμυρό κέικ με φέτα!

Ποιός είπε ότι τα κέικ είναι αποκλειστικά γλυκά; Τα αλμυρά κέικ είναι πολύ νόστιμα, αγαπητά στα παιδιά και αποτελούν μια καλή λύση για πρωινό και κολατσιό φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς.

Υλικά
180 γρ αλεύρι
3 αυγά
100 ml ελαιόλαδο
100 ml γάλα
200 γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
100 γρ γραβιέρα τριμμένη (ή έμενταλ)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
Αλάτι και πιπέρι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τα αυγά με το αλεύρι καλά και κατόπιν προσθέστε το λάδι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη φέτα και τη γραβιέρα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

Ρίξτε στο μίγμα μέσα τα μυρωδικά (μαϊντανό και άνηθο) και ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δοκιμάστε με ένα κουταλάκι λίγο από το μίγμα για να δείτε εάν θέλετε να προσθέσετε αλάτι ή και πιπέρι (τα τυριά μπορεί να είναι αρκετά πικάντικα από μόνα τους).

Λαδώστε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάστε μέσα σε αυτή το μίγμα –εάν έχετε φόρμα σιλικόνης ακόμα καλύτερα, αλλά μη τη λαδώσετε. Ψήστε για 40 λεπτά περίπου στους 180οC.

Για να ελέγξετε εάν το κέικ σας είναι ψημένο καλά και μέσα, μπορείτε να το τρυπήσετε, ενώ ακόμα ψήνεται, με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και εάν αυτό βγει καθαρό, τότε το αλμυρό σας κέικ είναι έτοιμο. Αφήστε το να κρυώσει έξω από το φούρνο, ξεφορμάρετέ το και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.